Dom, dom, dom… Turun tuomiokirkolle omistetun DOM-oratorion esittely / Urmas Sisask, flyygeli

Tervetuloa konserttiin maanantaina 13.11. 2107 klo 19, Paikka: Turun tuomiokirkkoseurakunnan juhlasali, osoite: Eerikinkatu 3 (2.krs)

 

Tervetuloa konserttiin maanantaina 13.11. 2107 klo 19

Paikka: Turun tuomiokirkkoseurakunnan juhlasali, 
osoite: Eerikinkatu 3 (2.kerros)

Ohjelmassa: 

* Mati Kuulbergin teos "Viisi virolaista kansanlaulua klarinetille, alttoviululle ja kontrabassolle":
Heli Palomaa, klarinetti
Helinä Nissi, alttoviulu
Antoine Greuzard, kontrabasso 

* Turun tuomiokirkolle omistetun DOM-oratorion esittely. Kuulemme esittelyn vastavalmistuneesta oratoriosta, jonka kantaesitys on tulossa Turun tuomiokirkkoon marraskuussa 2018.
Urmas Sisask, sävellys / Harri Raitis, käsikirjoitus

*Urmas Sisask, flyygeli. Kuulemme säveltäjän omaa tuotantoa.

 

Järjestäjä: Varsinais-Suomen Viro-keskus Ry

Konserttiin on vapaa pääsy! Tervetuloa - Tere tulemast!

 

Tukijat:
Reformaation merkkivuosi 2017
Turun kaupunki ja Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä
Turun tuomiokirkkoseurakunta

 --------

ylpeänä esittelemme:

Mati Kuulberg: Viisi virolaista kansanlaulua klarinetille, alttoviululle ja kontrabassolle

 

Viis eesti rahvaviisi klarnetile, vioolale, kontrabassile

1. Praeludium
2. Interludium I
3. Interludium II
4. Interludium III
5. Postludium

1969/1988

n 10 min

Tämä erikoiselle kokoonpanolle sävelletty teos sattui osumaan kohdalle Turun konservatorion ja Turun AMK:n kirjastossa. Toisensa aiemmin tienneet ja Turussa viimein tutustuneet Heli ja Helinä olivat jo keskustelleet mahdollisuudesta soittaa kamarimusiikkia yhdessä. Klarinetille ja alttoviululle onkin kirjoitettu paljon tunnettua materiaalia, mutta tässä teoksessa alttoviulun sointia lähestytään vielä tummasointisemmalla A-klarinetilla. Kolmanneksi instrumentiksi teoksessa on valittu kontrabasso, jonka soittaja löytyi yllättävän läheltä, Helinän ranskalainen kumppani Antoine.

Teos herätti Helin mielenkiinnon, sillä hän on opiskellut maisteriopinnot Tallinnassa Musiikkiakatemialla (Eesti muusika- ja teatriakadeemia) ja virolainen kulttuuri ja musiikki tulivat tutuksi kahden vuoden opiskelujen aikana. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun hän tuo virolaista musiikkia Suomeen. Vuonna 2015 hän järjesti yhdessä pianisti Mirva Helskeen kanssa Viron ja Suomen säveliä -konsertit Kokkolassa ja Oulussa.

Teoksen syntyhistoriasta ei ole paljon tietoa, mutta oletuksena on, että Mati Kuulberg (1947–2001) on käyttänyt pohjana virolaisia kansanlauluja, jotka hän esittelee modernissa muodossa. Yleisölle annammekin tehtäväksi tunnistaa eri kansanlaulut. Niin kuin Viron ja Suomen kansoissa on tiettyjä yhtäläisyyksiä, tuntuu myös sävelkieli läheiseltä ja tutulta. Siinä tuoksuu raikas metsä ja kirkkaat järvet. Välillä pohdiskellaan hiljaa ja suru kuultaa läpi. Kunnes on tanssin ja ilonpidon aika.

Heli Palomaa on suomalainen klarinetisti ja musiikkipedagogi. Hän on monipuolinen muusikko ja on aloittanut pääinstrumenttinsa klarinetin opiskelun vuodesta 1996 lähtien Kokkolassa ja opiskellut ammattiopinnoissa Tampereella, Grazissa, Tallinnassa ja Oulussa. Tällä hetkellä hän työskentelee Laivaston soittokunnassa.

Alttoviulisti Helinä Nissi aloitti musiikinopiskelun kotikuntansa Muhoksen musiikkikoulussa. Myöhemmin ammattiopinnot veivät hänet Helsinkiin, ja sittemmin Saksan kautta Sveitsiin. Musiikin maisterin loppututkinnon Helinä valmisti keväällä 2016, minkä jälkeen hän on työskennellyt Turun filharmonisen orkesterin riveissä.

Antoine Greuzard on ranskalainen kontrabasisti. Hän on opiskellut Pariisissa ja Sveitsissä, Sionissa, missä hän suoritti musiikin maisterin tutkinnon. Hän työskentelee orkesterimuusikkona Sveitsissä, Lausannen Sinfonietta -orkesterin jäsenenä, sekä on työskennellyt sijaisena myös Turun filharmonisessa orkesterissa. Hän on aktiivinen kamarimuusikko, esiintyen festivaaleilla mm. Sionissa ja Ernen`ssä.

 

 

Tapahtumia

joulukuu 2018
M T K T P L S
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6