Juhlakuu meneillään, paljon onnea Viro 100!  Ensi viikon tapahtumia Turussa:

 

Maanantaina 12.2. klo 17.30 - 19 pitää Turun työväenopistolla luennon Hannes Astok. Aiheena Tartto! Astok on Tarton kaupungin entinen apulaiskaupunginjohtaja, monille turkulaisille ennestään tuttu.Nykyisin hän työskentelee Smart City Lab Tarton apulaisjohtajana.

Luento on osa Turun Pietari-seuran ja Turun työväenopiston järjestämää ystävyyskaupunkeja esittelevää sarjaa. Sisäänpääsy joko työväenopiston luentokortilla tai kertamaksu 8 eur.

 

 

Tiistaina 13.2. klo 15-18 ystävänpäivänaaton kahvihetki Viro-keskuksen alakerrassa, Konsuli-Galleriassa. Tule jututtamaan gallerian taiteilijoita, Marje Õunapuuta ja Päivi "Petzu" Hautalaa kiireettömän kahvin lomassa ja ihailemaan käsintehtyjä uusia koruja, taidetta ja keramiikkaa ystävänpäivän aattona. Ota ystäväsi mukaan ja suuntaa brinkkalan pihalle. Tervetuloa!

 

Keskiviikkona 14.2. klo 18.45-20.15 Viro-keskuksessa "Viro tutuksi" sarjan aloitusluento, aiheena Pohjois-Viro; Harjumaa, Länsi- ja Itä-Virumaa. Luennoitsijat Mari Jurtom ja Liis Viks. Luentomaksu 5 eur/luento, sis. kahvitarjoiluun.

Kannattaa jo merkata kalenteriin sarjan muutkin osat: 28.2., 14.3., 28.3. ja 11.4. Tervetuloa!

Järjestävät: TSL Turku ja Viro-keskus, ilmoittautua voit kummankin toimiston kautta, tai tulla vain paikalle!

 

 

Keskiviikkona 14.2. klo 18-21 Kynttiläpaja Kaarinassa (huom muista ilmoittautua!): Ystävänpäivänä on aika unohtaa arkiset kiireet ja keskittyä rakkaimpiin ihmisiin. Olisiko mielestäsi hyvä idea valmistaa itse hieno lahja ystävälle? Ystävänpäivän kynttiläpajassa se onnistuu! Tule mukaan yksin tai ystävän kanssa viettämään mukavaa, luovaa iltaa. Ohjaajana Ülle Priks. Tänä vuonna on myös laskiainen samaan aikaan, joten illan päätteeksi syödään yhdessä laskiaispullat ja ihaillaan lämmintä kynttilänvaloa. Huom, paikkojen määrä on rajallinen! Varaa paikkasi viimeistään 9.2.2018:  
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Hinta: 10:- (sisältää ohjauksen, materiaalit ja tarjoilun)
Järjestäjät: Eesti Mekk ja Varsinais-Suomen Viro-keskus ry

 

https://www.facebook.com/events/438177783267568/

 

Torstaina 15.2 klo 18 Ülilahe laps -lastenkerho kokoontuu laulamaan Marje Õunapuun johdolla Viro-keskuksessa. Tervetuloa mukaan kaikki pienet musiikinystävät! Ehkä saadaan jopa kokonaan uusi lasten laulurinki aloitettua?

 

Perjantaina 16.2. klo 18 Turun Tuglas-seuran tilaisuus Turun pääkirjaston Studiossa:

 

"Saamme Turkuun vieraaksi  kulttuuripersoonan: kirjailija, kriitikko, kääntäjä ja toimittaja Maimu Bergin. Hän on tehnyt pitkän uran Suomen Viro-instituutin kulttuurisihteerinä ja hieman lyhyemmän pyrähdyksen myös Viron parlamentissa. Maimu Bergin romaaneista suomeksi on ilmestynyt Minä rakastin venäläistä, Pois, Kolme kohtaloa ja viimeisimpänä vuonna 2014 absurdien tilanteiden muistelmakirja Muotitalo.

Maimu Bergin tyyliä on kuvailtu sarkastiseksi, ironiseksi ja groteskiksi tavaksi kuvata naisten pelkoja ja haluja. Hän on virontanut useita tunnettuja suomalaisia teoksia ja puhuukin loistavaa suomea. Tilaisuus pidetään yhteistyössä Turun kaupunginkirjaston kanssa kirjaston Studiossa perjantaina 16.2. klo 18. Kirjastossa on myös esillä virolaista kirjallisuutta."

Tuglas-seuran järjestämän Virolaisen kirjallisuuden viikon kirjailijahaastatteluja voi myös katsoa kotona suoratoistolähetysten kautta! Lisätietoja Virolaisen kirjallisuuden viikosta: https://www.tuglas.fi/virolaisen-kirjallisuuden-viikko

 

 

 

* Raision kirjastossa juhlitaan 100-vuotiasta Viroa 1.-28.2. Esillä on suomennettua virolaista kaunokirjallisuutta ja rockmusiikkia. Näyttelyn ydin muodostuu Viron ystävän kirjastovirkailija Altti Koiviston kokoelmista. Käykäähän tutustumassa! Järj. Turun Tuglas-seura.

 

 

******************************

 

Viron itsenäisyyspäivä la 24.2. tulee näkymään upeasti Turun kaupunkikuvassa! Juhlaliputus on luvassa sekä jokirantaan (Läntinen rantakatu) että Tuomiokirkkosillalle. Turun kaupunginteatterin ulkoscreenillä esitetään Viro-teemaisia videoita ja onnittelut Virolle. Juhlapäivän huipennukseksi klo 18 alkaen Turun kirjastosilta saa Viro-juhlavalaistuksen.

 

Tervetuloa iltakävelylle Turun jokirantaan... ja Viro-keskuksessa voi poiketa klo 16-17.45 välillä kahvittelemassa, tervetuloa! Lapsille tarjoamme mahdollisuuden askarrella omat Viron liput, ja kävelemme lopuksi yhdessä sillan valoja katsomaan.

  

Tapahtumissa tavataan!

Tapahtumia

helmikuu 2019
M T K T P L S
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3