Turussa on saatavilla neuvontaa viron kielellä. Neuvoja voi käydä kysymässä esim. erilaisiin asiakirjoihin, asumiseen, koulutukseen, toimeentuloon, oleskelulupaan ja kaupungin palveluihin liittyen.

Vironkielinen neuvoja Ülle Priks on tavattavissa Infotorilla torstaisin kello 15-17. Infotori sijaitsee Skanssin kauppakeskuksessa, Monitori-neuvontapisteen yhteydessä. (Osoite: Skanssinkatu 10, 20730 Turku, kauppakeskuksen 2. kerroksessa)

Kysymyksiä voi esittää myös sähköpostilla: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puhelimitse: 040-6311327 (puhelut neuvonta-aikana to klo 15-17)

Infotori on kaikille avoin monikielinen neuvontapiste, joka palvelee Turussa ja lähialueilla asuvia maahanmuuttajia. Palvelun järjestävät Turun kaupunki ja Sondip ry. Tällä hetkellä Infotori palvelee 13 eri kielellä.

 

Monitori palvelee Skanssissa

Monitori on Turun Skanssissa sijaitseva palvelupiste, jossa on mahdollista hoitaa yhdellä käynnillä paljon asioita. Monitorin kautta hoituvat esim. asioinnit KELAn, poliisin, TE-toimiston, seurakuntien ja kirjaston kanssa. Siellä myös myydään bussikortteja ja liikuntakortteja ja järjestetään koulutus- ja rekrytointitapahtumia.

http://www.turku.fi/monitori

 

FEMlogo

 

 

 

FEM-projekti neuvoo Viro-keskuksessa

FEM-hanke järjestää uudenlaista ryhmätoimintaa ja neuvontapalvelua virolaisille EU-hankkeen kautta. Hanke toteutetaan Helsingissä, Turussa ja Tallinnassa. FEM (Female Estonian Migrant) -hanke on alkanut huhtikuussa 2016. Central Baltic -ohjelman rahoittamassa hankkeessa ovat mukana Varsinais-Suomen Viro-keskus ry (Turku), Suomen Viro-yhdistysten liitto ry (Helsinki) ja Eesti Seltside Koda (Tallinna). Turussa Viro-keskuksessa toimii FEM-neuvontapiste, johon voi tulla ilman ajanvarausta toimiston aukioloaikoina (elokuussa keskiviikkoisin klo 15-17.30, 22.8.2016 alkaen ma-pe klo 9-15).

regilogot eu ja interreg