V-S Viro-keskus ry 2015: Keijo VirtanenPalvelemme Turun Viron kunniakonsulin, Keijo Virtasen, toimistona. Luovutamme Viron kansalaisille heidän Virosta tilaamansa passit ja henkilökortit. Virallisia konsulipalveluja saa Helsingin Suurlähetystöstä, jonne passi- ja henkilökorttihakemukset jätetään.

Passit voi noutaa toimistoltamme Turun Vanhalta Suurtorilta. Tarkemmat sijaintitiedot ja ajankohtaiset aukioloajat löytyvät yhteystiedoista.

 

Kunniakonsuli Keijo Virtanen

Keijo Virtanen on toiminut Viron kunniakonsulina Turussa ja Varsinais-Suomessa vuodesta 2001 lähtien. Hänet nimitti tehtävään Viron tasavallan silloinen ulkoministeri Toomas Hendrik Ilves.

Virtanen on etenkin muuttoliikkeisiin, etnisiin ryhmiin ja pohjoisamerikkalaiseen kulttuuriin ja yhteiskuntaan perehtynyt historioitsija. Hän valmistui filosofian tohtoriksi 1980 Turun yliopistosta ja toimi siellä pitkään eri tehtävissä muutamaa Yhdysvaltain-vuotta lukuun ottamatta. Viimeksi hän toimi kulttuurihistorian professorina sekä yli 15 vuoden ajan yliopiston rehtorina.

Turun yliopiston kiinnostus Viroa ja myös muita Baltian maita kohtaan virisi uudelleen 1990-luvulla. Kunniakonsulin tehtävässä Virtasen mielenkiinto onkin kohdistunut varsinkin koulutus- ja tutkimusasioihin. Läheiseksi hän on kokenut yhteistyön Tarton yliopiston kanssa.

Niin kuin muissakin kunniakonsulaateissa Virtanen on edistänyt myös maidemme välisiä taloudellisia, kaupallisia ja kulttuurisuhteita sekä yleensä Viron tuntemuksen vahvistamista lounaisessa Suomessa.

"Arkipäivän tärkeitä tehtäviä ovat passien ja henkilökorttien luovutukset niille Viron kansalaisille, jotka haluavat noutaa ne Turun kunniakonsulaatista. Tärkeä perinne on myös vuosittain Turun yliopistolla järjestettävä Viron itsenäisyyspäivän juhla. On ollut palkitsevaa, että näiden vuosien aikana kolme Viron presidenttiä, useita ministereitä, yliopistorehtoreita ja kaupunginjohtajia on vieraillut Turussa", Virtanen toteaa.

 Uutisia:

3.2. 2017 professori Keijo Virtaselle luovutettiin Viron Ulkoministeriön hopeinen ansiomerkki. Ansiomerkin luovutti suurlähettiläs Margus Laidre Viron suurlähetystössä järjestetyllä juhlalounaalla. Merkin on myöntänyt ulkoministeri Jürgen Ligi 7.11.2016 päivätyllä päätöksellä.

 

 

HUOM! Jos tarvitset konsuliapua hätätilanteessa, voit ottaa yhteyttä Viron ulkoministeriön päivystykseen, joka palvelee ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä. Konsulipäivystys 24/7 on puhelinnumerossa:  +372 53 01 9999.

 

Linkkejä:

http://www.estemb.fi  Viron Suomen Suurlähetystö Helsingissä.

www.estemb.fi/konsuliasiat  Konsulipalvelut Helsingin suurlähetystössä.

www.estemb.fi/viron_kunniakonsulit  Viron kunniakonsulit Suomessa.

http://www.politsei.ee  Viron poliisin sivuilla tietoa dokumenttien hausta.